Provincie Overijssel lanceert ambitieus plan voor duurzame energie
In 2013 moet duurzame energy voorzien in 20% van de energiebehoefte
Project Description

De provincie Overijssel heeft een ambitieuze doelstelling voor nieuwe energie: duurzame vormen van energie moeten in 2023 voorzien in twintig procent van de totale energiebehoefte van de provincie. Energiefonds Overijssel is opgezet om samen met bedrijven, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties deze doelstelling te realiseren. Energiefonds Overijssel bevat 200 miljoen euro.

Een nadrukkelijk doel van Energiefonds Overijssel is om financiële bijdragen te leveren aan projecten die niet in aanmerking komen voor volledige reguliere financiering. Dat gebeurt op twee manieren: via participaties (Energiefonds Overijssel I B.V.) en via leningen en garanties (Energiefonds Overijssel II B.V.). Energiefonds Overijssel treedt op als medefinancier en helpt zo nieuwe energie projecten te realiseren.

Dit bedrag wordt uitgezet via:

Energiefonds Overijssel I B.V. via participaties;

Energiefonds Overijssel II B.V. via leningen en garanties.

Energiefonds Overijssel I B.V. neemt met anderen (private investeerders) deel in ondernemingen die activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie of energiebesparing ontwikkelen, innoveren, exploiteren of anderszins ontplooien.

Energiefonds Overijssel II B.V. voert de UBS-paragraaf uit. Dit is de ‘subsidieregeling’ voor hernieuwbare energie en energiebesparing van de provincie Overijssel. Dat doet het fonds bij voorkeur door samen met anderen leningen en/of garanties te verstrekken.

Project Details
Categories
VIEW PROJECT